Vietnam gezisi 3 Halong Bay



Vietnam'ın UNESCO Dünya Doğa Mirası Listesinde bulunan Halong Körfezi Uzakdoğu seyahati yapan turistlerin en çok merak ettikleri, en çok görmek istedikleri yerlerin başında geliyor.


Tempo Tur ile yaptığımız gezilerimizde, Halong Körfezi'nde gemide konaklayarak bu cennet köşesini gezmek Vietnam seyahatinin en etkileyici ve akılda kalan yeri oluyor !

Halong Körfezi, Vietnam

Ha Long Körfezi, Vietnam'ın Quang Ninh ili, Ha Long Şehri kıyısında bulunan bir bölgedir. Halong şehir nüfusu yaklaşık 250 bin kişi civarında.
Körfez 1.553 km2 ve 1996 ada var. Bu alanın kare biçiminde olduğunu düşünsek, bu karenin her bir kıyısı 40 kilometreden küçük. Deniz içerisinde bulunan küçük kireçtaşı dağlarının yaklaşık 20 milyon yılda oluştuğu ve günümüzden onbin yıl önce oluşumlarını tamamladığı söyleniyor.



Vietnam turu
Halong Bay

Halong şehri son yıllarda çok hızlı gelişiyor. Yeni oteller, yat limanı, teleferik, çarşılar yapılmaya devam ediyor. Denizin üzerinde ise duba evlerde yaşayan ve günümüzde turizmden önemli gelir elde eden; Cua Van, Ba Hang, Cong Tau ve Vong Vieng isimli dört köy var. 






Adalarda 435 tür bitki, 76 kuş türü, denizde ise 315 tür balık türü yaşıyor. Bu bölgede yaşan insanların turizmden önce en önemli geçim kaynağı da balıkçılık ve istiridye üretimi. Halong  Körfezi istiridye çiftlikleriyle, dünyanın en büyük "kültür incisi" üretim alanlarından birisi.





Halong Körfezi, istiridye çiflikleri

Bu olağanüstü manzaralı yerleri gezmek için en uygun dönem Kasım ile Nisan ayları arasında. Diğer dönemlerde ise fırtına veya sert rüzgar olabiliyor. Halong Körfezi’nde hava koşulları gemide konaklamaya izin vermezse, gemi yerine otelde konaklayarak, günübirlik tekne turu ile körfezi gezmeye çalışılıyor. Gemilerin seyahat izinleri, “Vietnam Sahil Güvenlik Komutanlığı” kontrolü altında.

Halong Körfezi



Halong Körfezi’nin hikâyesi de bir efsaneye dayanıyor. 
Halong kelime anlamı olarak “Yatan (alçalan) Ejderha” demek. 
Efsaneye göre, çok eski zamanlarda Vietnamlılar yabancıların istilasına uğrarlar. Halong Körfezinde yaşayan bir ejderha uyanarak düşmanlarına saldırır ve Vietnam işgalden kurtulur. 

Körfezde bulunan adaların; burada yatan “ejderhanın sırtındaki çıkıntılar” olduğuna inanan Vietnam halkı, ülkeleri tekrar işgal edilirse kutsal ejderhanın yeniden uyanacağına ve kendilerine yardımcı olacağına inanıyorlar.



Halong Körfezi, gemide yemekler ağırlıklı olarak deniz mahsüllerinden oluşuyor





Halong Körfezi


Halong Körfezi, kireçtaşı kayalıkların içerisinde mağaralar da var




Halong Körfezindeki, 1996 adet adadan bir tanesi

Halong Körfezi

Halong Körfezi



Halong Körfezi




Halong Körfezi, Kansav Arslan

Halong Körfezi






Halong Körfezi



Halong Körfezi, gemide yemek vakti

Halong Körfezi

Halong Körfezi, Kansav Arslan






Halong Körfezi





Halong Körfezi


Halong Körfezi



Halong Körfezi



Halong Körfezi



Halong Körfezi

Kansav Arslan
Vietnam Kamboçya Tayland gezi yazıları :


Tempo Tur Kansav Arslan







VİDEO, Halong Bay Vietnam




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder