Vietnam gezisi 1 Ho Chi Minh City

Türkiye’de sonbahar ve kış ayları yaşanırken, sıcak ve egzotik yerlere gitmek isteyenlerin yeni popüler güzergahı Vietnam ve Kamboçya gezisi olmaya başladı. Uzakdoğu ülkeleri arasında, her yıl daha da çok turist çekmen Vietnam ve Kamboçya’da gezilecek yerler o kadar çok ki, en az 10 günlük bir gezi yapsanız dahi tadı damağınızda geri dönüyorsunuz.

Tempo Tur ile 2009 yılından beri yaptığımız Vietnam, Kamboçya turlarına her yıl artan bir talep gelirken, Türk Hava Yolları’nın Vietnam’ın Ho Chi Minh (Saygon) ardından başkent Hanoi şehirlerine başlattığı uçak seferleri ile Türkiye’den ulaşımı çok rahatlattı. Ayrıca vize işlemleri de son zamanlarda daha kolay. Ankara Vietnam Büyükelçiliği  vize prosedürünü daha da hızlı ve pratik hale getirdi.

Resim yazısı ekle




Doğası, tarihi, kültürü, insanları ve egzotik meyveleri ile baş döndüren Hindiçin  ülkelerinden Vietnam ve Kamboçya seyahat izlenimlerim ;

Vietnam ve Kamboçya gezisi için en uygun zaman, ekim sonu ile mayıs başına kadar olan aylar. Bu aylar; ılıman bir iklim, az nemli bir hava ile tropik meyvelerin çok bol olduğu döneme geliyor…

Seyahatimize THY ile  Ho Chi Minh City (Saygon) uçuşu ile başladık. THY’nin Vietnam uçuşları gece saatlerinde olduğu için zaman nasıl geçti anlamadık. Yemekler, ikramlar ve ekrandan filmleri seyrederken zaman su gibi geçti .







Vietnam havalimanında vize ve pasaport işlemleri ise; ya çok çabuk bitiyor ya da saatlerce sürüyor. Vizesini henüz almamış ve havalimanında davetiye ile alan yolcular uzun süre beklerken, Ankara Vietnam Büyükelçiliği’nden vizelerimizin önceden alınması sebebiyle bizler hemen geçtik ( yeşil pasaportlara vize gerekmiyor).

Ho Chi Minh City (Saygon)

THY uçuşu ile Ho Chi Minh City'ye varıyoruz. Burasının eski adı; Kuzey ve Güney Vietnam iç savaşı sırasında ABD yanlısı Güney Vietnam’ın başkenti olan Saygon’dur. Savaşı Kuzey Vietnam’ın kazanması ile şehrin adı değiştirilerek Vietnam’ın büyük önderi Ho Chi Minh’in ismi verilmiş.

Ho Chi Minh City


Ho Chi Minh City (Saygon)


Havalimanından otele giderken, yolda bizlere en farklı gelen şey, yüzlerce hatta binlerce motorsiklet görmek oldu (neyse ki motorsikletler scooter tarzı olduğu için çok gürültü çıkarmıyorlar !!).
Vietnam hızla gelişen bir ülke. Halkı da henüz turistler görmeye çok alışmamış. Kendilerine benzemeyen, Uzakdoğu görünümlü olmayan yabancıları görünce yakın ilgi gösteriyorlar, sizlerle birlikte fotoğraf çektirmek istiyorlar.

 Vietnam ve Kamboçya gezisi sırasında halk ile hiçbir olumsuzluk yaşamadık, hepsi çok sıcakkanlı, misafirperver ve sempatik insanlardı. Ayrıca çok da çalışkanlar .. Sokakta ki dükkanların çoğu sabah saat 7 gibi açılıyor ve akşam 9 – 10’a kadar çalışıyorlar..

Ho Chi Minh City’de ve etrafında gezilecek bir çok yer var. Fransız sömürge döneminde yapılmış tarihi Postane ve Notre Dame Katedrali, Ben Than Market, Yeniden Birleşme Sarayı bunlardan bazıları… Şehrin çevresinde ise yaklaşık 1-2 saatlik mesafede Mekong Deltası ve Chu Chi tünelleri geziliyor.



Chu Chi Tünelleri gezisi

"Vietnam’ın Çanakkale'si"
Ertesi sabah, Ho Chi Minh City'den aracımız ile yaklaşık yarım gün süren Chu Chi Tünelleri gezisi yapıyoruz.

Vietnamlılar’ın Fransız sömürgesinden kurtulmak üzere verdikleri bağımsızlık savaşı sırasında, 1948’de kazılmaya başlanmış olan bu  tüneller, Amerika Savaşı diye adlandırdıkları 1965-1973 arasındaki savaşta çok önemli bir direniş bölgesi olmuş.

Bir dönem Amerikan ordusu, iyi iz sürebilen askerler ve av köpeklerinden oluşan “Tünel Faresi” birliği kurmuş ve tünellerin içerisine girmişler. Fakat içeri giren dışarı çıkamamış ve Amerikalıların bu planı işe yaramamış.


Chu Chi Tünelleri

Chu Chi Tünelleri



Mekong Deltası Gezisi

Ho Chi Minh City'den aracımız ile yaklaşık yarım gün süren Mekong Nehri gezisine çıkıyoruz. 4.900 km uzunluğda dünyanın en uzun onikinci nehridir. Türkiye'nn yüz ölçümüne yakın bir alandan su toplayan Mekong Nehri'ni besleyen onlarca iri ufaklı nehir var.

Himalaya sıradağlarının bir parçası olan, Çin'in güneyinde Tibet platosundan doğarak Myanmar, Laos, Tayland, Kamboçya topraklarından geçerek Vietnam'a ulaşır. Mekong Nehri, Vietnam'ın güneyinde yaklaşık 40.000 kilometrekarelik çok verimli tarım arazisi oluşturup, birçok kola ayrılır ve Güney Çin Denizi'ne dökülür.

Mekong Deltası gezisi, Ho Chi Minh City'den My Tho şehrine gidiyoruz


Mekong Deltası gezisi, Ho Chi Minh City

Mekong Deltası gezisi, Ho Chi Minh City

Mekong Deltası gezisi, Ho Chi Minh City

Mekong Deltası gezisi, Ho Chi Minh City

Mekong Deltası gezisi, Ho Chi Minh City



Mekong Deltası gezisi, Ho Chi Minh City


Çin Mahallesi, Thien Hau Tapınağı


Taoizim ile Budizm öğelerin birleştiği yaklaşık 200 yıllık Thien Hau tapınağı "Cennetin İmparatoriçesi" anlamına geliyor ve adını bir efsaneden alıyor.



Thien Hau Tapınağı, Ho Chi Minh City 

Thien Hau Tapınağı, Ho Chi Minh City 

Thien Hau Tapınağı, Ho Chi Minh City 

Thien Hau Tapınağı, Ho Chi Minh City 

Thien Hau Tapınağı, Ho Chi Minh City 



Ho Chi Minh City, Saygon Nehri'nde akşam yemekli tekne turu

Hızla gelişen Vietnam'da bizleri en çok şaşırtan olayların başında ışıl ışıl modern binalar ve zenginleşen şehirler.

Saygon Nehri

Saygon Nehri



 Vietnam Kamboçya Tayland turu






VİDEO Mekong Deltası, Vietnam